Instalatér topenář vám zprovozní podlahové topení


Podlahové topení si lidé dnes mohou zhotovit sami i bez stavební firmy. Není k tomu nutná betonáž topných hadic, existují takzvané systémové desky z polystyrenu, kam se vtlačí do drážek topné hadice, a ty se pak po jednotlivých okruzích zapojí do rozdělovače. Jakmile se topení oživí a rozdělovač je připojen k topnému zdroji, máte v podstatě téměř hotovo, pak už stačí pouze položit krycí cemento-vláknité podlahové desky a na ně vhodnou krytinu. Celý proces pokládky podlahového topení vám zabere jen několik desítek hodin až dnů. Pokládku samotných desek a hadic zvládne každý, ale zapojení topení a jeho zprovoznění byste měli nechat na profesionálech, na topenáři z Ostravy.

termostat topení

Instalatéři tyto systémy znají, mají s nimi své zkušenosti a ví, jak topné okruhy správně zapojit a odvzdušnit. Stejně tak byste se měli obrátit na topenáře ve chvíli, kdy dojde k nějaké závadě, k úniku topného média z hadic nebo k závadě rozdělovače. Instalatéři jsou připraveni pomáhat v takových situacích a zajišťovat potřebný bytový komfort v zimních měsících. Topení v podlaze je dnes velkým hitem, lidé již přichází na to, že tento způsob vytápění je lépe výhřevný, že rovnoměrně prohřívá celý obytný prostor, a že se tím také šetří náklady na vytápění, protože není nutné přetápět kvůli tomu, že je vám chladno na nohy, zatímco u stropu je zbytečné horko.

chodidla na podlaze

Podlahové topení je také velmi přínosné pro naše zdraví, když se totiž procházíte naboso po vyhřátém povrchu, stimulujete nervová vlákna na chodidlech a ta jsou propojena s vašimi vnitřními orgány, je to něco podobného, jako když si zajdete na reflexní masáže bosých chodidel. Ty jsou také považovány za nejúčinnější masérskou techniku na světě, což musí přiznat i mnozí lékaři, ostatně Tradiční čínská medicína a indická Ájurvéda toto ví již několik tisíc let.

Posted in Nezařazené